Nagyrákos Község Önkormányzata

9938 Nagyrákos, Alsószer 13.

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program
Közterület karbantartását szolgálóeszközbeszerzés
MFP-KKE/2020
Fűnyíró traktor beszerzése Nagyrákoson

Nagyrákos Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében „Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés” című MFP-KKE /2020. kódszámú felhívásának keretén belül 1.040.989 Ft, azaz Egymillió-negyvenezer-kilenszáznyolcvankilenc forint vissza nem térítendő támogatást nyert Fűnyíró traktor beszerzése Nagyrákoson (projektazonosító: 30876060264, támogatói okirat iktatószáma: 1015/3009/860/3/2020) pályázatának megvalósítására

A pályázati támogatásból 1 db Husquarna TC238T fűnyírótraktort vásároltunk, melyet a legkedvezőbb árajánlatot adó, Tímár és Társa Kft-től (9799 Szentpéterfa Kossuth L. u. 2.) szereztünk be.

Az Önkormányzat a település földrajzi elhelyezkedéséből adódóan jelentős zöldterületekkel rendelkezik, melyek folyamatos gondozást, karbantartást igényelnek a rendezett településkép fenntartásáért, a környezettudatos magatartás megvalósításáért, lehetőséget teremtve a testi, lelki feltöltődésre. Különösen fontosnak tartjuk az esztétikus, egészséges környezet kialakítását, nemzeti értékeink környezetének gondozását, valamint, hogy kulturált környezetet biztosítsunk a kikapcsolódásra, testmozgásra, sportra. Az Önkormányzat meglévő eszközei elavultak, elhasználódtak és fenntartásuk jelentős többletköltségekkel jár. Ezért, a környezettudatosság jegyében, az új modern Husquarna TC238T fűnyíró traktor (Briggs & StantonIntek motorral, 656 cm3 lökettérfogat, hidrosztatikus váltó, 15 LE teljesítmény) beszerzésével tavasztól őszig biztosíthatjuk közterületeink, a hivatal, kultúrház, a helyi nemzeti értéknek nyilvánított Tájház és kovácsműhely, református és katolikus temető, játszótér és sportpálya, valamint a települési utak, árkok, járdák és buszvárók környékének karbantartását. Emellett fontos feladatunk az aktuális parlagfű-mentesítési feladatok elvégzése a Nagyrákos 129, 134 helyrajzi számokon, valamint a nemesszeri út mentén, összesen mintegy 1,5 ha területen. Az új, modern gépet minimális működési költség és könnyű karbantartás mellett – a gyárilag beállított, lecsökkentett maximális fordulatszám miatt -, csendesebb üzemmód és a csökkentett károsanyag-kibocsátás jellemzi. Az Őrségi Nemzeti Park fokozottan védett területén kiemelkedően fontos a természetmegőrzés, az élő zöldterületeket preferáljuk. Célunk az élhetőbb természeti környezet fenntartása, épített örökségünk környezetének méltó gondozása felesleges vegyszerek felhasználása nélkül, teret adva egészségesebb életmódnak. Így az új fűnyíró traktor beszerzése hozzájárul Nagyrákos község belterületi közterületeinek, zöldterületeinek hatékony, megfelelő karbantartásához, fenntartásához, különösen a település frekventált helyi értékeinek környezetének gondozásához.

Galéria