Nagyrákos Község Önkormányzata

9938 Nagyrákos, Alsószer 13.

Hirdetmények

A Nagyrákosi Települési Értéktár Bizottság 2020. február 20-ai ülésén a VÖLGYHÍDI VÁSÁR rendezvényt, mint települési nemzeti értéket, felvette a Nagyrákosi Települési Helyi Értékek Gyűjteményébe.

Nagyrákos 2020-2021 évi sportfejlesztési program jóváhagyó határozat

Nagyrákos 2020-2021 évi jóváhagyott sportfejlesztési program

Nagyrákos 2019. évi sportfejlesztési program jóváhagyó határozata

Nagyrákos 2019. évi jóváhagyott sportfejlesztési program

Nyertes pályázatok:

Játszótér kialakítása Nagyrákoson

Kedvezményezett neve:       Nagyrákos Község Önkormányzata

Kedvezményezett címe:       9938 Nagyrákos Alsószer 16.

Projekt címe:                         Játszótér kialakítása Nagyrákoson

Projekt azonosítója:             1920413266

A Vidékfejlesztési Program keretén belül az Őrség Határok Nélkül Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-68-3-17 kódszámú, Őrség Határok Nélkül Egyesület – Élhető Vidékért – Települések közösségi célú fejlesztése című felhívás alapján Nagyrákos Község Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be játszótér létesítésére.

A Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, a kérelmet támogatásra alkalmasnak minősítette és az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában 4.999.997 Ft, azaz Négymillió-kilencszázkilencvenkilencezer-kilencszázkilencvenhét forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A támogatás intenzitása 85,00 %, így a vállalt önerő 882.354 Ft, azaz Nyolcszáznyolcvankettőezer-háromszázötvennégy forint. A projekt számított maximális elszámolható összköltsége 5.882.351 Ft, azaz Ötmillió-nyolcszáznyolcvankettőezer-háromszázötvenegy forint.

A pályázat keretében a Nagyrákos 112 hrsz ingatlanon új tematikus játszóteret létesítettünk. A területet közel 20 éve játszóudvarként használták a helyben lakók és az ide látogatók. Azonban a régi eszközök az idő múlásával egyre jobban elhasználódtak, nem feleltek meg az elvárásoknak. Az Önkormányzatnak évek óta dédelgetett terve volt, hogy itt a jogszabályi előírásoknak megfelelő játszótér kerüljön kialakításra. A támogatással a gyermekek örömére 6 új játszószer és 3 parki eszköz került beszerzésre. Az új eszközök úgy kerültek kiválasztásra, hogy illeszkedjenek az Őrség és kis falunk építészeti stílusához, azok a játszótéri eszközök biztonságáról szóló rendelet minden követelményének maximálisan eleget tegyenek, különös tekintettel arra, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek is megfelelő és használható játszóeszközöket tudjanak igénybe venni.

A fejlesztés révén egy természetközeli, igényes, egyedi kézműves minőségben, időjárásálló faanyagból készült, szabványoknak megfelelő hangulatos játszótér várja kicsiket és nagyokat Nagyrákos központjában a játék és találkozás öröméért, a testi, lelki és szellemi feltöltődésért.

EFOP-1.5.3-16-2017-00061 Humán szolgáltatások fejlesztése az Őrségben

Kedvezményezett neveŐriszentpéter Város Önkormányzata
Projekt azonosító számaEFOP-1.5.3-16-2017-00061
Projekt címeHumán szolgáltatások fejlesztése az Őrségben
Szerződött támogatás összege199.999.551 Ft,-
Támogatás mértéke (%- ban)100
Projekt tartalmának bemutatásaA 9 tagból álló konzorciumunk vezetője Őriszentpéter, a további tagok Ivánc, Bajánsenye, Hegyhátszentjakab, Kercaszomor, Magyarszombatfa, Nagyrákos, Pankasz, Szalafő. Így konzorciumunk összesen 4137 fős lakosságszámmal rendelkezik. A térségben tapasztalható területi, illetve társadalmi különbségek problémájára reagálva projektünk fő céljaként tűzte ki ezen széthúzások csökkentését, a humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány enyhítését szolgáló ösztönző programok megvalósítását, a közszolgáltatáshoz való hozzáférés javítását, a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztathatóságra való felkészítésének, munkaerő-piaci eszközökben való részesedésének és munkaerő-piacon való megjelenésének elősegítését, a helyi kisközösségek társadalom-szervező szerepének megerősítése, a vidék megtartó képességének erősítése, valamint az ezzel kapcsolatos disszemináció támogatását, a kultúrák közötti párbeszéd erősítését. További célunk olyan fejlesztési programot megvalósítani, amely képes orvosolni a helyi esélyegyenlőségi programokban megfogalmazott problémákat. A felhíváshoz illeszkedve részcéljainkként a következőket fogalmazzuk meg: szakemberhiány enyhítése, hátrányos helyzetű csoportok munkaerő-piacon való megjelenésének ösztönzése, társadalom-szervező szerep erősítése a kisközösségek körében, vidék megtartó képességének hangsúlyozása, kultúrák találkozásának elősegítése.
Projekt tervezett befejezési dátuma2020-01-31

BŐVEBBEN: http://euprojektek.hu/oriszentpeter/index.html?cel_id=2015 

Galéria