Nagyrákos Község Önkormányzata

9938 Nagyrákos, Alsószer 13.

Virágos Nagyrákos

Az 1994 óta töretlen sikerrel működő, országosan ismert mozgalom a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny, melynek célja a hazai kertkultúra felkarolása, támogatása és nem utolsósorban bemutatása, népszerűsítése. A mozgalom részeként évente kb. 300 település nevez be a hazai megmérettetésre, amelynek során megválasztjuk az öt legvirágosabb várost, falut és Budapesti kerületet.

Nagyrákos 2002-től vesz részt a mozgalomban.

Budapest XII. kerültet, Mihályi, Sopron, Sajópetri, Orosháza után 2007-ben a „Virágos Magyarországért” környezetszépítő verseny keretében Nagyrákos nyerte el az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési Bizottság különdíját.

A versenyben részt vett Nagyrákos minden évben elismerésben részesült és a szakma által ajánlott termékeket, szolgáltatásokat tartalmazó ajándékcsomagot kapott a település.

Hogy a mozgalomban méltó módon helyt tudjon állni a falu, tavaszonként 2000 gumóról növekednek és virágoznak a tulipánok, és több ezer – főképp saját termesztésű – egynyári virág színpompája kápráztatja el az itt élőket és az idelátogatókat.

Galéria