Nagyrákos Község Önkormányzata

9938 Nagyrákos, Alsószer 13.

Nyertes játszótér pályázat

Játszótér kialakítása Nagyrákoson

Kedvezményezett neve:       Nagyrákos Község Önkormányzata
Kedvezményezett címe:       9938 Nagyrákos Alsószer 16.
Projekt címe:                         Játszótér kialakítása Nagyrákoson
Projekt azonosítója:             1920413266

A Vidékfejlesztési Program keretén belül az Őrség Határok Nélkül Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-68-3-17 kódszámú, Őrség Határok Nélkül Egyesület – Élhető Vidékért – Települések közösségi célú fejlesztése című felhívás alapján Nagyrákos Község Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be játszótér létesítésére.

A Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, a kérelmet támogatásra alkalmasnak minősítette és az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában 4.999.997 Ft, azaz Négymillió-kilencszázkilencvenkilencezer-kilencszázkilencvenhét forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A támogatás intenzitása 85,00 %, így a vállalt önerő 882.354 Ft, azaz Nyolcszáznyolcvankettőezer-háromszázötvennégy forint. A projekt számított maximális elszámolható összköltsége 5.882.351 Ft, azaz Ötmillió-nyolcszáznyolcvankettőezer-háromszázötvenegy forint.

A pályázat keretében a Nagyrákos 112 hrsz ingatlanon új tematikus játszóteret létesítettünk. A területet közel 20 éve játszóudvarként használták a helyben lakók és az ide látogatók. Azonban a régi eszközök az idő múlásával egyre jobban elhasználódtak, nem feleltek meg az elvárásoknak. Az Önkormányzatnak évek óta dédelgetett terve volt, hogy itt a jogszabályi előírásoknak megfelelő játszótér kerüljön kialakításra. A támogatással a gyermekek örömére 6 új játszószer és 3 parki eszköz került beszerzésre. Az új eszközök úgy kerültek kiválasztásra, hogy illeszkedjenek az Őrség és kis falunk építészeti stílusához, azok a játszótéri eszközök biztonságáról szóló rendelet minden követelményének maximálisan eleget tegyenek, különös tekintettel arra, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek is megfelelő és használható játszóeszközöket tudjanak igénybe venni.

A fejlesztés révén egy természetközeli, igényes, egyedi kézműves minőségben, időjárásálló faanyagból készült, szabványoknak megfelelő hangulatos játszótér várja kicsiket és nagyokat Nagyrákos központjában a játék és találkozás öröméért, a testi, lelki és szellemi feltöltődésért.

Galéria