Nagyrákos Község Önkormányzata

9938 Nagyrákos, Alsószer 13.

Nagyrákosi Tájház és kovácsműhely megújítása – A Tájház és kovácsműhely előreláthatólag 2022. július 8-ig nem látogatható! 

Nagyrákos Község Önkormányzatának az Agrárminisztérium által meghirdetett nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt HUNG-2022 kódjelű pályázati felhívására benyújtott HUNG-2022/8781 pályázati azonosító számon nyilvántartásba vett „Megújult környezettel a XXI. Völgyhídi Vásár sikeréért„ című pályázata az Agrárminiszter döntése alapján egyszeri 3.300. 000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A pályázati támogatás segítségével a Nagyrákosi Tájház és kovácsműhely megújítását tervezzük, új kiállítóhelyiségeket szeretnénk kialakítani, az eredetileg istállóként tervezett hátsó helyiséget, valamint a közös foglalkozásokra, régi tárgyak, mesterségek bemutatására szolgáló pitvar részt szeretnénk kézzel vetett bontott téglával kirakni. Emellett a kovácsműhely belső falazata is karbantartásra szorul. A régi épület falai nedvesek, a vizes vakolat felpúposodik, elválik a faltól, megreped, töredezik, ezért a régi rossz, salétromos vakolat eltávolítása után, a kiszárítást követően, speciális szárító vakolattal szeretnénk ellátni, majd lélegző festékkel meszelni. A munkálatokat mihamarabb szeretnénk elvégezni, hogy a hagyományosan július harmadik hétvégéjén megrendezett Völgyhídi Vásáron átadhassuk, méltóképp megünnepelhessük a Tájház és kovácsműhely megújulását.

A munkálatok miatt a Tájház és kovácsműhely előreláthatólag 2022. július 8-ig nem látogatható!

Galéria